ע"פ הפילוסופיה הבודהיסטית הגוף הפיזי הוא לא יותר מאשר תא זרע, ביצית והר של אוכל.
כדי שגופנו יוכל לגדול ולהתפתח מעבר למפגש הראשוני של הביצית והזרע שיוצרים תא שלם, הגוף משתמש במזון שמכיל מינרלים, ויטמינים, חומצות אמינו וחומצות שומן כדי להתפתח ולגדול וליצור מערכת מורכבת על משימותיה השונות – הזנה, הגנה, חימום, וויסות, בקרה, התמרה, שינוע שלא לדבר על היכולות המנטליות והקוגניטיביות ועוד.
עלינו להזין אותו במזון השואף לאיכותי ביותר. כדי שיהיה קל לעיכול, כדי שיכיל כל מה שהגוף צריך וגם כדי שיהיה ערב לחך. מאחר ועל טעם וריח אי אפשר להתווכח ותפריט צריך להיות מותאם אישית, צרפתי תפריט שמכיל פחות או יותר את מה שבאופן כללי יכול להתאים לכולם וכמובן שאם יש משהו שידוע כמכביד אז להמנע
בוקר :
גרנולה עם חלב עזים, או עם יוגורט עיזים.
דייסת שיבולת שועל
פרוסה מלחם שיפון עם דבש וטחינה / שקדייה
יוגורט עם פרות חתוכים, טריים ויבשים + אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז.
סלט ירוקים + אגוזים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת (לא קלוי) + גבינת עיזים.
צהריים :
אורז עם ירקות כתומים + סלט עדשים אורז מלא עם חומוסים וסלט ירקות
קינואה עם בטטה וכרוב מאודה קלות / ברוקולי / כרובית / קולורבי.
תפו"א אפויים בתנור בשמן זית + אפונה ירוקה +דג אפוי.
אטריות אורז עם ירקות טופו ואגוזים (מוקפץ).
אורז לבן (מנה קטנה) + דג ברוטב עגבניות ופלפלים +סלט ירוק.
סלט קינואה, אגוזים, פירות יבשים, ירק.
סלט תפו"א (תפו"א מבושלים, שמן זית, גבינת עיזים מלוחה, המון פטרוזיליה, לימון).
שקשוקה מכל מיני ירקות + לחם שיפון + סלט.
ערב:
מרק ירקות עם גריסים / שיבולת שועל / עדשים או שאר קטניות
ירקות מוקפצים עם טופו
טוסט מגבינת עיזים ושמן זית
תפו"ע אפוי עם אגוזים, שקדים ודבש
במצבים של לחץ דם גבוה –
להוריד מלח. יש לצרוך יותר מוצרי סויה (מקור עשיר בסטרולים צמחיים) המסיעים להורדת ל"ד.
בנוסף תוספי תזונה של מגנזיום וסידן לתקינות טונוס שרירי העורקים
במצבים של כולסטרול גבוה –
לצרוך בכל יום מנה אחת של שיבולת שועל, 50 גרם סויה (כוס חלב סויה), 35 גרם שקדים (חופן).
בנוסף תוספי תזונה של אומגה 3 (שמן דגים איכותי או שמן המופק ממרווה), B קומפלקס ובעיקר ניאצין (B3 מעלה את הכולסטרול הטוב בין 20%-35%).
במצבים של כבד שומני
יש לעבור לתפריט ניקוי כבד למשך 7 ימים.
* מסמך זה הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.