בלוג


בלוג


By yashi brayev 04 Aug, 2019
יש להמנע: מוצרי חלב, חיטה ומוצריו, ירקות סולניים, פירות טרופיים, פירות הדר, קפאין, קטניות, פיצוחים, מזון מטוגן, חריף, אלכוהול, שוקולד, ממתיקים מלאכותיים וביצים. יש להגביל, ככל שניתן, את צריכת הפחמימות הפשוטות, השומן מהחי ומוצרי בשר הבקר, המכילים חומצה ארכידונית (המהווה חומר גלם לייצור גורם דלקתי פרוסטגלנדין, הגורם להחרפת הדלקת). יש להקפיד על תזונה דלת-היסטמינים (המעוררים את התגובה האלרגית) כגון שמרים, גבינות, נקניקים משומרים, כרוב כבוש ואלכוהול. מוצרים אלו מכילים חומרים המגרים את הרירית ומחריפים את הדלקתיות. אז מה כן אוכלים? חשוב להבין שהתפריט המוגבל הזה הוא לתקופת ההתקף האקוטי. בהדרגה אפשר להוסיף ירקות חיים ומעבר הדרגתי לחלבון מן החי אם רוצים. ירקות – ירקות מבושלים – כל הירקות ובמיוחד הכתומים חוץ מהסולניים (עגבניות, פלפלים, תפו"א, חצילים). דגנים – אורז, קינואה, אמרנט, גריסי פנינה, כוסמת. לחם – כוסמין, שיפון. פירות – תפוחים, אגסים, תותים כמות מועטת של עדשים, אפונה וחומוס ו/או טחינה. כל ערב לאכול רק מרקים שמורכבים מהרשימה. תוספי תזונה שעוזרים מחקרית אומגה 3 – מכילים EPA ו- DHA שמגבירים את ייצור החומרים נוגדי הדלקת בגוף האדם. ויטמין סי – נוגד חימצון (אנטיאוקסידנט) שמטפל ברדיקלים חופשיים שגורמים ונוזרים מתוך הדלקתיות. ויטמין די – תמיכה למערכת החיסונית פרוביוטיקה – לשיקום הרירית של המעיים אבץ - תמיכה למערכת החיסונית (במחקרים התגלו רמות נמוכות של אבץ בסובלים מדלקתיות. גלוקוזמין או אלוורה – חומרים שעוזרים בשיקום והגנה על רירית מערכת העיכול. בי 12 (מתחת ללשון) – מאחר והדלקתיות היא בחלק האחרון של המעיים יכולה להיות בעיית ספיגה של ויטמין זה באוכל ולכן יש לקחתו כתוסף. *הדף הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
By yashi brayev 03 Aug, 2019
הבעיה המרכזית של ילדים בבואם לאוויר העולם היא אכילה ועיכול המזון לתמיכת גדילתם והתפתחותם. בעודם ברחם, במשך חודשי ההריון, העובר ניזון מחבל הטבור ומערכת העיכול אינה פועלת. כל חומרי ההזנה לבניית גופו של העובר מתבצע דרך החיבור לשלייה ישירות למחזור הדם. עם הלידה, ביניקה הראשונה, מתחילה פעילות עיכול המזון שאמור להיות קל לעיכול וללא מאמץ ולכן המזון הטוב ביותר הוא חלב אם. מערכת העיכול ממשיכה להתפתח עוד מספר חודשים עד להבשלה מלאה בתפקודו. להלן הסיבות העיקריות לרוב מצבי חוסר האיזון בתינוקות המובילות למחלות ומתחילות בהצטברויות מזון, מאחר ומספיק כמות קטנה עודפת להצפת מערכת העיכול העדינה של התינוק שעובדת בטורים גבוהים ללא הפוגה. תזונה לא מספקת למרות תרבות השפע שבה אנו חיים עדיין יש מצבים שאין מספיק חלב בשדיים להנקה או שהתינוק אינו מעוניין לאכול. זה כשלעצמו יכול להוות בעיה גם במתבגרים שגופם גדל במהירות. עודף תזונה זהו אחד המצבים השכיחים שמובילים לשלשול ובעיות עיכול. זה אינסטינקט טבעי שאמהות מאכילות את ילדיהן בכל פעם שהם דורשים מזון אך אינסטינקט זה צריך להיות מרוסן. הזנה לא סדירה ישנם תינוקות וילדים שמוזנים ללא מרווח בין הארוחות. בכל פעם שהילד מראה סימנים לא מרוצים מיד נשלף ציץ ומוגש לפיו. הנקה, לא פעם בעייתית יותר מאשר הזנה בבקבוק מאחר והאימא חוששת שמא תינוקה לא ינק מספיק. מרווח הזמן צריך להיות לפחות שעתיים וחצי בין הארוחות. חלב לא מתאים חלב לא מתאים יכול להיות חלב פרה, פורמולות ואפילו חלב האם עצמה. חלב האם יכול לגרום לכאבי בטן אם בזמן ההנקה היא עצבנית או טרודה. רגשות אלו עלולות לגרום לחלב להיות חומצי או מר. בדומה, אם לאימא יש היסטוריה של בעיות כיס מרה ברקע החלב בשדיה עלול להיות בלתי ניתן לעיכול או מר. חלב פרה או פורמולות יכולות להיות עשירות מדי לרך הנולד ויכולות לגרום לכאבים קוליים ואו לגרום לליחה מרובה. תחליפים על בסיס סויה או חלב עזים יכולים להילקח בחשבון. גמילה מוקדמת מזון מוצק יכול לעניין את התינוק אך לא לפני גיל חודשיים בתינוקות שגדלים ומתפתחים באופן רציף ולא לפני גיל 6 חודשים בתינוקות שסובלים מעיכול לקוי. בכל מקרה מה שטוב לאם לא תמיד טוב לילד. מזון מלא – הוא מזון גס. מערכת העיכול העדינה של התינוק עלולה להיפצע מקליפות העוטפות את הדגנים המלאים כגון אורז מלא או לחם מחיטה מלאה. עדיף להתחיל עם לחם לבן ואורז לבן הכי טוב להתחיל עם דוחן (משפחת הדגנים). מזון עם אנרגיה חמה או קרה – ישנם מזונות כגון : בננות או יוגורט המוגדרים כבעלי אנרגיה קרה ולחלופין מזונות כגון בשר בקר ותבלינים מוגדרים כבעלי אנרגיה חמה. אם הילד בעל אופי קר, מזון קר יפריע לעיכול המזון ולחלופין אם הוא בעל אופי חם, מזון חם יחמיר את אופיו החם. מיץ פרות – זה טעים וילדים אוהבים אותו אך זה עלול לגרום להפרעות עיכול, כיבים בפה, שלשולים והפרעות שינה. המיצים מכילים סוכר המעמיס על מערכת העיכול. ניתן להכין מיץ מתרכיז סיידר תפוחים רצוי אורגני אבל להמעיט ככל האפשר ולהעדיף מים במקום. מזונות אלרגניים. יש להימנע ממוצרי מזון הידועים כמזון רגיש ובכלל כדאי לדחות מזונות שיש בהם תוספים כימיים כגון צבעי מאכל לא טבעיים, חומרי שימור, משפרי טעם כגון מונוסודיום גלוטמד, סוכרים, מטוגנים, בוטנים וכדומה. *מסמך זה הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
By yashi brayev 23 Jul, 2019
צריכה מוגברת של מזונות ירוקים: שומר, ארטישוק, שעועית ירוקה, ברוקולי, קישואים, כרוב, תרד, עלים ירוקים, נבטים, סלרי. קטניות: בעיקר מאש ועדשים ירוקות. פירות: תפוחי עץ ירוקים כל יום, מלון, שזיפים דגנים מלאים להמעיט בביצים, בבשר ועוף ולאכול יותר דגים (המצוינים למטה) לתבל סלטים בלימון ומעט חומץ תפוחים. תבלינים: כורכום, שומר, עשב לימון, מליסה (בחליטות). עדיפות לירקות/ פירות אורגנים.( אם לא, להימנע מתותים, ענבים וכל שאר המרוססים מאוד). לא לאכול: קפאין( אפשר להחליף במשקה עולש), אלכוהול, שוקולד, מוגזים, כל מה שעשיר בחומרי הדברה, מזון תעשייתי, מטוגן, בשר שמן, שמנים מעובדים, פיצוחים, סוכרים לבנים, קמחים לבנים, חריף או מתובל מדי, חצילים, תפוחי אדמה שהפכו ירוקים, עגבניות ירוקות, עישון פסיבי. אחת הדרכים הטובות להתנקות מרעלים, היא פעילות גופנית והזעה. פעילות אירובית, בעוצמות נמוכות- הליכה, ריצה קלה, שחייה ואופניים. כדאי לפחות חצי שעה כל אימון 2-3 פעמים בשבוע. מומלצות מאוד אומנויות הלחימה, כדי לפרוק מתחים ואגרסיות. תוספים: מיץ נבט חיטה, כלורופיל, ויטמיני A,C,E,D, , תמצית זרעי ענבים, סלניום סיבים תזונתיים – עוזרים בקשירה של הש
By yashi brayev 22 Jul, 2019
הקיבה שייכת ליסוד האדמה. איך מתבצעת פעולת העיכול? הקיבה מקבלת את המזון, לשה אותו, מרקיבה ומפרקת אותו לגורמים ע"י מיצי ואנזימי העיכול עד לקבלת עיסה נוזלית ומשחררת אותם להמשך צינור העיכול לשם פירוק משני וספיגה. כל התהליך נעשה ע"י אנרגיית הקיבה ששומרת על הרירית של עצמה שלא תיפגע בכור ההיתוך. איך כדאי לאכול? תהליך העיכול מתחיל כבר בחלל הפה ומצריך לעיסה יסודית של המזון טרם הורדתו לקיבה. באנרגטיקה הסינית ממליצים לפנות זמן שקט ורגוע ללא הפרעות מחשבתיות או ויזואליות כגון טלוויזיה או רדיו וכן ללא קריאת חומר העלול לגרום למתח פנימי. מבחינה פיזיולוגית כאשר יש מתחים, מופרשים הורמוני סטרס אשר מפריעים לזרימת הדם במערכת העיכול. צריך לאכול בישיבה ובכמויות סדורות. הרמב"ם ממליץ לאכול רק כשרעבים ולסיים כשעדיין קצת רעבים. מה עושים אחרי האוכל? מומלץ ללכת 100 צעדים אטיים כדי להזרים את הדם ופעולת העיכול מתחזקת. איך נפגעת הקיבה? כאשר אוכלים בחטף, תוך כדי עבודה או תוך כדי הפרעות מנטליות או רגשיות וכאשר המזון לא מתאים ויוצר חוסר איזון ביחסים של חומציות מול בסיסיות, מופר האיזון ורירית הקיבה עלולה להיפגע דבר אשר גורם להפרעות עיכול קשות. מה הסימפטומים? עייפות במיוחד בין השעות 7:00-9:00, כאבים אפיגסטריים לפני האוכל (פגיעה ברירית הקיבה), כאבים לאחר האוכל (פגיעה ברירית התריסריון), צרבות, בחילות, עלייה של מזון כלפי מעלה, ריפלוקס (החלשות של הסוגר בצינור הושת), הופעת חיידק הליקובקטר פילוריס בקיבה. איך מטפלים? השיקום של הקיבה מוגדר ע"י הרפואה הסינית כקריטית והכרחית. לצד התזונה יש לקחת צמחי מרפא להרמון הקיבה ובניית הפלורה מחדש. שילוב של דיקור מאוד חיוני להצלחת התהליך. מה בתזונה? במהלך השבוע הראשון – # להוריד קפה בהדרגה עד לגמילה מלאה. ביום הראשון לשתות 2 כוסות ביום, ביום השלישי להוריד לקפה אחד ביום ולקראת היום השביעי הפסקה מוחלטת. # לא לאכול בלילה – ארוחה אחרונה 3 שעות לפני השינה # לאכול ברגיעה, ללעוס טוב, בישיבה עם גב זקוף ולא לחטוף בין הארוחות. # לא לשתות לפני הארוחה – לפחות 15 דקות ולא במהלך הארוחה. רק כשעה אחרי. # לא לאכול קר, גם טמפ' חדר זה קר. # עדיף לאכול 5 ארוחות קטנות מאשר ארוחות גדולות, כבדות. במהלך השבוע השני – כל מה שבשבוע הראשון + להוריד בהדרגה עד כמה שאפשר – פחמימות ריקות – סוכר לבן, גם בשתייה, קמח לבן. מזונות חומציים – פרות הדר, עגבניות, פלפל שחור, הל, בהרט, קינמון, חריף, פיצוחים, מוצרי חלב פרה (במיוחד גבינות שמנות וצהובות). מזון מטוגן. שוקולד. מומלץ ירקות מבושלים (ללא עגבניות), קטניות בכלל ושעועית בפרט, חומוס ביתי, להשתדל להשתמש רק בשמן זית גם בבישול. פחמימות מורכבות – לחמים מלאים, פסטות מקמח מלא, שיבולת שועל – מנה אחת ביום קבוע ( אפשרי בצורת דייסה) סלט מיוחד – תפו"ע ירוק מגורד עם סלרי אמריקאי קצוץ, מעט אגוזי מלך לא קלויים קצוצים, שמן זית ולימון – טוב להרגעת קיבה וניקוי כבד. אורז בסמטי לבן מרקים בעיקר בערב חלבונים – עדיף גבינות עזים, ביצים (קשות), פשטידות עם ביצים, אפשר עוף ובשר מעט אבל לא מטוגן, קינואה. לסיכום מאוד חשוב מה אנחנו מכניסים לגופינו כי אחרי הכל מה שאנחנו אוכלים יוצר אותנו אך לא פחות חשובה הדרך. *הדף הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
By yashi brayev 22 Jul, 2019
ע"פ הפילוסופיה הבודהיסטית הגוף הפיזי הוא לא יותר מאשר תא זרע, ביצית והר של אוכל. כדי שגופנו יוכל לגדול ולהתפתח מעבר למפגש הראשוני של הביצית והזרע שיוצרים תא שלם, הגוף משתמש במזון שמכיל מינרלים, ויטמינים, חומצות אמינו וחומצות שומן כדי להתפתח ולגדול וליצור מערכת מורכבת על משימותיה השונות – הזנה, הגנה, חימום, וויסות, בקרה, התמרה, שינוע שלא לדבר על היכולות המנטליות והקוגניטיביות ועוד. עלינו להזין אותו במזון השואף לאיכותי ביותר. כדי שיהיה קל לעיכול, כדי שיכיל כל מה שהגוף צריך וגם כדי שיהיה ערב לחך. מאחר ועל טעם וריח אי אפשר להתווכח ותפריט צריך להיות מותאם אישית, צרפתי תפריט שמכיל פחות או יותר את מה שבאופן כללי יכול להתאים לכולם וכמובן שאם יש משהו שידוע כמכביד אז להמנע בוקר :  גרנולה עם חלב עזים, או עם יוגורט עיזים.  דייסת שיבולת שועל  פרוסה מלחם שיפון עם דבש וטחינה / שקדייה  יוגורט עם פרות חתוכים, טריים ויבשים + אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז.  סלט ירוקים + אגוזים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת (לא קלוי) + גבינת עיזים. צהריים :  אורז עם ירקות כתומים + סלט עדשים אורז מלא עם חומוסים וסלט ירקות  קינואה עם בטטה וכרוב מאודה קלות / ברוקולי / כרובית / קולורבי.  תפו"א אפויים בתנור בשמן זית + אפונה ירוקה +דג אפוי.  אטריות אורז עם ירקות טופו ואגוזים (מוקפץ).  אורז לבן (מנה קטנה) + דג ברוטב עגבניות ופלפלים +סלט ירוק.  סלט קינואה, אגוזים, פירות יבשים, ירק.  סלט תפו"א (תפו"א מבושלים, שמן זית, גבינת עיזים מלוחה, המון פטרוזיליה, לימון).  שקשוקה מכל מיני ירקות + לחם שיפון + סלט. ערב:  מרק ירקות עם גריסים / שיבולת שועל / עדשים או שאר קטניות  ירקות מוקפצים עם טופו  טוסט מגבינת עיזים ושמן זית  תפו"ע אפוי עם אגוזים, שקדים ודבש במצבים של לחץ דם גבוה – להוריד מלח. יש לצרוך יותר מוצרי סויה (מקור עשיר בסטרולים צמחיים) המסיעים להורדת ל"ד. בנוסף תוספי תזונה של מגנזיום וסידן לתקינות טונוס שרירי העורקים במצבים של כולסטרול גבוה – לצרוך בכל יום מנה אחת של שיבולת שועל, 50 גרם סויה (כוס חלב סויה), 35 גרם שקדים (חופן). בנוסף תוספי תזונה של אומגה 3 (שמן דגים איכותי או שמן המופק ממרווה), B קומפלקס ובעיקר ניאצין (B3 מעלה את הכולסטרול הטוב בין 20%-35%). במצבים של כבד שומני יש לעבור לתפריט ניקוי כבד למשך 7 ימים. * מסמך זה הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
27 Jun, 2019
צמיחת שיניים בתינוקות מלווה בדר"כ עד גיל 3 האם אתם זוכרים כאבי שיניים? או שבמקרה יש לכם עכשיו כאב כזה ועוד לא הספקתם לטוס לטיפול חירום… האם יש לכם תיאבון לאוכל? מסוגלים לעשות משהו חוץ מאשר להתרכז בכאב? עכשיו תכפילו את זה בכמה מונים וכך מרגישים הקטנטנים שבמקביל צומחות להן שיניים במספר מוקדים. זה שהן לא בחוץ לא אומר כלום. זה כמו קרחון ש 90% ממנו נמצא מתחת לפני המים ובמקרה שלנו השן, עוברת דרך רקמות קשות ורכות וקורעות בבשר כדי להגיע אל האור ולהתיישר בשורה אחת עם הבוגרים כדי לאכול מזון שהוא לא רק דייסה.
27 Jun, 2019
נושא התזונה הוא נושא מורכב מאוד. מה שטוב לאחד עלול להזיק לאחר ולכן קשה וכמעט בלתי אפשרי ליצור תפריט תזונה שיכול להתאים לכולם. התפתחות עוברית כדי לפשט את תהליך היווצרות מערכת העיכול, ניתן לדמיין את הבלסטולה (צבר תאי גזע בצורת דיסק), הופכת לגסטרולה (מתקפלת לצורה של גליל) שבו פתח אחד של הצינור מתפתח לפה ופתח שני לפי הטבעת. כבר משלב זה ניתן להבין את עצמתו של צינור העיכול. הדבר דומה לבניית בית כשמרכזו הוא המטבח. תפקידי המערכת המזון עובר תהליך פירוק ראשוני בפה. השיניים מפרקות פירוק גס ונעזרות ברוק המופרש מבלוטות שונות שמכילות אנזימים לפירוק של פחממות בעיקר. בהמשך המזון נבלע ועובר לקיבה דרך הוושט, שם הקיבה, בתנועות פריסטלטיות, לשה את המזון ונעזרת באנזימי עיכול שונים עד לרמה מולקולרית לשם ספיגתו אל הדם. כבר בפה האנזימים ברוק מפרקים את הסוכר שנספג דרך הרירית בפה ישירות לזרם הדם. לדוגמא אדם עם היפוגליקמיה (תת סוכר בדם) שחש עייפות ואיבוד הכרה, ברגע שהוא ישים קוביית סוכר בפה, הוא ישוב להכרה. האיבר המרכזי הסינים תיארו את מערכת העיכול בשם הכולל "קיבה". כמו קור היתוך שמשתמש באנרגיית אש ומשפיעה על כל צינור העיכול. הכיוון האנרגטי של הקיבה הוא כלפי מטה ולמעשה הכוח הזה הוא כל כך חזק שגם אם נעמוד עמידת ראש ונבלע מים או מזון הוא יגיע לקיבה תוך כדי התגברות על כוח המשיכה. לכן תופעות של ריפלוקס (עלייה של מזון מהקיבה לפה) או צרבות, בחילות, אפטות בפה, הרפס של הפה והשפתיים מעידות על צ'י מורד של הקיבה (כיוון האנרגיה מתהפך ועולה כלפי מעלה). שיקום קיבה איברים נוספים רק לאחר שהמזון מתפרק לרמה נוזלית הוא יכול לעבור לתריסריון ומשם למעי הדק לספיגתו ישירות לזרם הדם דרך וריד השער. וריד זה נכנס לכבד כדי לעבור בקרת איכות לחומרי ההזנה ורק לאחר בקרה זו חומרי ההזנה עוברים למערכת הזרימה (מערכת הלב והדם) ומשם לכל תאי הגוף. אפשר ללמוד מכך שיש עומס על הכבד כאשר אנו נחשפים לרעלים או למזון שנספג ועבר פירוק חלקי כתוצאה מחוסר איזון ב"קיבה". הזנה רגשית בדומה לאוכל גם רגשות מתעכלים במערכת העיכול. יתרה מכך, מחשבות מתעכלות בקיבה. כלומר כל מחשבה שחוזרת על עצמה עלולה להוביל למהורהות ולדאגה. רגשות אלו מעמיסים על מערכת העיכול וליצור חוסר איזון המתבטא בעודף או חוסר הפרשת מיצי עיכול ובהמשך למחלה.
07 May, 2019
ילדים ומטבוליזם כשמדובר בילדים, הכל מתפתח אצלם במהירות. קצב הגדילה, החשיבה, הלמידה ובין השאר גם מחלות והבראה מהם. ילדים ומחלות כאשר נכנס פתוגן למערכת, מערכת החיסון אמורה לזהות אותו ובגלל שהילדים כל כך דינמיים המערכת מגיבה באופן מאוד קיצוני. החום עולה לרמות מפחידות הריריות מפרישות כתגובה חיסונית המון נוזלים בהתחלה שקופים ומהר מאוד משתנים לצהובים/ ירוקים, השקדים מתנפחים ואז הדבר הבא שאנו עושים הוא לרוץ לרופא הילדים. אצל רופא הילדים - הרופאים מתחלקים ל- 2. אלה שממהרים לתת אנטיביוטיקה ואלה שהם יותר פתוחים. אלו הראשונים יתנו אנטיביוטיקה כי הם זיהו חיידק מסוים בדר"כ ממשפחת הסטרפטוקוק או אם זה וירלי ולא חיידקי, מהחשש שמה זה יהווה מצע פורה לשגשוג חיידקי. השניים יעשו משטח גרון, יתנו מרשם על כל מקרה וישלחו את המטופל הביתה לחכות לשיחה טלפונית שבה יאמר להם הרופא להשתמש במרשם או לא, תלוי בתוצאת הבדיקה. הבדיקה יכולה להיות או דרך משטח גרון או דרך בדיקות דם שבה רואים פרמטרים מסוימים שקשורים למערכת החיסונית ודרכה מסיקים שיש התקפה חיידקית על הגוף. עד כאן הכל בסדר. הבעיה היא שהתקפת החיידקים הופכת להיות מעגלית, ולא פעם רואים ילדים שהם במחזור רביעי, חמישי ושישי של אנטיביוטיקה. בהתחלה בגלל מעורבות של דלקת בגרון ומעורבות של אוזניים ובהמשך ניתוחי פוליפים, אדנואידים, כפתורי אוזניים. הסטטיסטיקה מראה שגרף הילדים שנכנסים לפרוצדורה ניתוחית הולכת וגדלה עם השנים. לרופאים אין משהו אחר להציע בארסנל שלהם. גם אם היו רוצים הם לא יכולים מכיוון שהחלטות אחרות אינן נתמכות ע"י מערכת הבריאות ויוצא שלא פעם המרשמים הם תוצאה של "כיסוי תחת" מחשש לתביעות עקב רשלנות רפואית. אז מה עושים? קודם כל כדאי להכנס לעובי הקורה ולהבין את האנטומיה של הגוף שלנו. לא חייבים ללמוד רפואה כמו שלא חייבים ללמוד אלקטרוניקה בכדי להפעיל את המכשיר הסלולרי החכם שברשותנו. כל מכשיר מגיע עם הוראות יצרן – הפעלה, הבנת הפונקציות השונות, פתרון בעיות נפוצות עד לרמה שתפעול המכשיר הופך להיות אינטואיטיבי. גם הגוף שלנו מגיע עם הוראות יצרן אבל אנחנו לא טורחים לעיין בו, את זה אנחנו משאירים בידי הדוקטור. אנטומיה על קצה המזלג הגרון הוא השער לריאות. בין שאר עשרות סוגי החיידקים שיש באזור הפה והגרון, באופן טבעי, נמנים גם כאלה ממשפחת הקוקוסים וכל אלה הם חלק ממערכת אקולוגית בריאה והרמונית החיונית לתפקוד השלם. כאשר ישנה הפרה באיזון האקולוגי או כאשר יש חולשת מערכת חיסון, החיידקים או הווירוסים (להלן – גורמים פתוגניים) מתרבים, יוצרים גירוי בריריות, נוצרת דלקת וכאב בבליעה עקב התנפחות הרקמות, כך שבטיפול אנטיביוטי מושמדים כל החיידקים גם אלה הידידותיים שנמצאים במעיים. נוצרת הפרה באיזון האקולוגי בכל הגוף, המערכת החיסונית מתאמצת יתר על המידה לשמור ולהגן באי הצלחה על הרקמות החשופות ומתחיל מעגל קסמים חדש. במקביל, השקדים, כמו שני אריות השומרים על השער, כחלק מהמערכת הלימפתית, טורפים את החיידקים ומנסים לבלום את ההתרבות החיידקית שיצאה משליטה. שקד שלישי – מערכת הלימפה כתגובה מייצרת שקד שלישי, כוח עזר, כנגד העם הסורר שעתיד, ברוב המקרים, להיספג חזרה בסביבות גיל 6. תופעת הלוואי השלילית מהתנפחות השקדים היא הפרעות בנשימה, ובלילה עד כדי הפסקות נשימה, דבר שגורם לירידה באיכות השינה והתפתחות של הפרעות קשב וריכוז. אוזניים – סמוך מאוד ללוע עובר צינור אוסטכיוס המגיע מהאוזן הפנימית ותפקידו לנקז נוזלים עודפים המיוצרים באוזן באופן טבעי. ניקוז זה מופרע כאשר השקדים נפוחים, הנוזלים מתחילים להצטבר באוזן הפנימית ומתחילים ללחוץ על קרום התוף כניסיון לחפש דרך מילוט החוצה ובחלק מהמקרים אפילו קורעים את דרכם החוצה. הפרעות שמיעה – כמובן כאשר יש הצטברות נוזלים באוזן הפנימית ישנה עמימות בחוש השמיעה. במעט מהמקרים, חומרי הדלקת הנגועים בחיידקים עולים ומטפסים דרך צינור אוסטכיוס הישר אל תוך האוזן ומייצרים דלקת זיהומית גם שם. הטיפול לצד מחקרים שמראים שרפואה סינית מאוד יעילה לחיזוק המערכת החיסונית, במרפאתי אני עד לעשרות מקרים של ילדים שבאים לפני ניתוח הנ"ל ולאחר 2 טיפולים, מסתמן שיפור משמעותי שכבר מאפשר נשימה לרווחת ההורים לדחות את הניתוח, ובהמשך לוותר עליו כדי להמשיך בתהליך הריפוי הטבעי. הדיקור – מתבצע בנקודות שונות, לרוב ב2 נקודות, תוך כדי משחק עים הילדים. המחט מוחדרת למספר שניות ובדר"כ בלי שהילד מבחין בכך אלא אם הוא מספיק בוגר ומשתף פעולה עם הפרוצדורה הטיפולית. מעבר לכך אני מתאים תזונה תומכת לחיזוק המערכת. התזונה בילדים היא מאוד משמעותית ויש למנוע ככול האפשר מזונות המייצרים ליחה ותגובות אלרגניות. (מוצרי חלב פרה, בוטנים ומוצריו, חטיפי סוכר וכדומה) תוספים: פרוביוטיקה מאוד חיונית מפעם לפעם, כל שכן כאשר נוטלים אנטיביוטיקה. ויטמין C כתמיכה למערכת החיסונית. כאבי אוזניים – במידה ויש הפרשות מהאוזן יש לטפטף 3 טיפות של מי חמצן לחיטוי. במידה ואין הפרשות לשים שן שום פרוסה ל 4, בכף עם מעט שמן זית, להעביר מעל הגז עד לרתיחת השמן, לקרר ולהזליף 3 טיפות חמימות לתוך האוזן תוך כדי עיסוי עדין. לתת לילד לנפח בלונים. הניפוח יוצר לחץ שעוזר לשמור על צינור אוסטכיוס פתוח. רגשות הרובד החשוב ביותר בהשפעתו על גופינו הוא הרובד הרגשי. מתוך אמונה שילדינו משקפים את המציאות בה אנו חיים, כאשר יש חוסר איזון זה תמיד קשור אלינו ההורים. כך שאם נבין את תפקיד המחלה נוכל לפטר אותו ללא פיצוי. לסיכום אני רוצה להאמין שמאמר זה נותן הבנה בסיסית הן בתחום הפיזי והן בתחום ההוליסטי. כזה שמאפשר דחף להמשיך ולחקור ולהבין שהאחריות על גופינו יכולה להיות שלנו.
07 May, 2019
או במילים אחרות - כיצד נאט את הזיקנה. על פי הפילוסופיה של הרפואה הסינית יש לאדם שלושה אוצרות: ג'ינג | צ'י | shen ה"ג'ינג" - הוא התמצית החייתית, הבהמית, הארצית שאנו מקבלים בתורשה מהורינו. חצי מהאבא וחצי מהאימא. זהו התפקוד הגנטי שעובר בתורשה. היכולות ההישרדותיות, האינסטינקטים, השומר עלינו והמניע אותנו מתוך חוק הטבע הבסיסי ביותר – הפחד. ה"צ'י" - זה הדבר שהוא הכי קרוב למה שאנחנו מכירים כאנרגיה. אנרגיה שמכילה בתוכה רטט שמהדהד בכל דבר. דואליות הפרשי הפוטנציאל של הין והיאנג. זהו החומר שאין לו כל יסוד והוא נמצא ביסודם של כל התופעות. ה"שן" - הוא האוצר היחיד הייחודי לאדם. בעוד שג'ינג רקום בתוך כל החי מהווירוס הקטן ביותר ועד לאדם, הצ'י נמצא (ע"פ הסינים בתוך 10000 הדברים) בבסיס כל התופעות – חי, צומח ודומם. השן מאפשר את יכולתנו האנושית. היכולת המנטלית לחשוב, לדבר, לתכנן, להתחבר לחלקים הגבוהים שלנו ולהיות ביצירתיות דרך הכלים הבסיסיים שיש לאנושיות : מצפון, אינטואיציה ויצירתיות. השן הוא מה שאנו מכנים הנשמה. מאמר זה ידון בהרחבה באוצר הראשון וכיצד יש באפשרותנו לתחזק ולשמר אותו. הג'ינג הוא כמו מצבר שיש ברכבנו וכמו האלטרנטור שמזין את המצבר ומטעין אותו תוך כדי נסיעה, אחרת המצבר יגמר והרכב לא יוכל לייצר חשמל, לא יהיה ניצוץ במנוע והרכב יידום, כך גם בגופנו. הג'ינג מאוחסן בכליות ומה שמזין ומטעין אותו אלו שתי מערכות: מערכת הנשימה – הריאות המתמירות צ'י מהאוויר שאנו נושמים. מערכת העיכול – הקיבה (מכלול של איברים כולל את הקיבה עצמה) שמתמירה מהאוכל שאנו אוכלים צ'י מזין. שני סוגי הצ'י יוצרים צ'י חדש שהגוף משתמש ליצירה של דם. נוזל החיים. גם רכבנו אוכל ונושם. הוא מוזן בדלק ואוויר נכנס דרך סרעפת היניקה. על מנת שהרכב לא יגמגם ויקרטע עלינו לדאוג לאספקת חומרים איכותיים כלומר דלק מתאים ואויר נקי ולכן יש מסננים ברכב שאוספים וקולטים את העכור ומספקים את הטהור. גם את גופינו עלינו להזין באיכויות גבוהות. האוויר שאנו נושמים צריך להיות בשאיפה לאוויר הרים צלול. המזון צריך להיות מלא בערכים תזונתיים מכל אבות המזון ובשאיפה לאורגני: פחמימה – דגנים מלאים (לחם ופסטות מקמח מלא, שיבולת שועל וכדומה)חלבון – בשרי (בקר, עוף, דגים). צמחוני (קטניות, קינואה, סויה, וחלבון צמחי (סייטן, טופו וכדומה) שומן – אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שמן פשתן, שמן דגים. לצרוך שמנים בכבישה קרה, כתית – כמו למשל שמן זית מזון באיכות גבוהה כלומר ללא כימיקלים, חומרי הדברה, הורמונים, תיעוש, הנדסה גנטית, צבעים, חומרי שימור, מגבשים, מתחלבים ועוד מרעין בישין. אחרת גופינו יצבור רעלים שיגרמו לגודש בכבד שמעל 100 תפקידים יש לו במערכת ואחד מהם זה להיות הסנן שלנו. גודש שמוביל לדילול הג'ינג. גודש שיכול להוביל למטבוליזם לקוי : שומנים בדם. לחץ דם גבוה. בעיות שלד. נכון. אנחנו חיים בלחץ קבוע. קמים בבוקר, מעירים את הילדים, מורחים להם מה שיש בלחמניות ובועטים בהם החוצה עם נשיקה וברכת יום מקסים, רק שלא יפספסו את ההסעה, נכנסים לאוטו וממהרים לפקק של העשייה הבלתי פוסקת. לא פלא שגופנו אט אט קורס. ובכדי להתגבר על התסמינים של חוסר האיזון המצאנו את התרופות שוברות הקופה וה"מצילות חיים". תרופות ל : שומנים בדם. לחץ דם גבוה. והדובדבן : תרופות לבעיות שלד. החל בנוגדי דלקת וכלה בתרופות לאוסטאופורוזיס. התרופות האלה שוברות קופה בגלל שהן מגלגלות עשרות מיליארדים בשנה בגלל כמות הצרכנים. לרוב, בלקיחת התרופות מוספים תרופות נוספות לטיפול בתופעות הלוואי של הראשונות. ואם שמתם לב אז מפעם לפעם "יורדים" המדדים הנורמליים בבדיקות הדם ואולי בכדי להכניס עוד נצרכים למעגל הצרכנים (אולי! חומר למחשבה…). עכשיו תעצרו! קחו נשימה עמוקה, תרגעו ושימו את התרחישים המפחידים בצד וקבלו את המדריך למילוי הג'ינג. נשימה נשמו, נשמו לרווחה, נשמו וחישבו על כל התהליך של הנשימה. זה לא רק אוויר נכנס ואוויר יוצא. זה אוויר נכנס, עובר תהליך של קליטה והתמרה של אנרגיה, של צ'י ואז האוויר יוצא כשהוא עכור מכל הרעלים. נסו להיות מודעים לתהליך, למה שקורה בפנים. אם אתם מעשנים נסו להוריד עד כמה שאפשר בכמות הסיגריות. מניסיון אני יודע שכמות הסיגריות שאנו נהנים מהם לא עולה על 4 וכל השאר זה סתם הרגל שאנו לא כל כך נהנים ממנו למעט אולי במפגשים חברתיים. אבל כמה כאלה יש??? עסקו בפעילות ספורט. זה טוב ללב, למערכת זרימת הדם, יאיץ פינוי רעלים ובכלל. בכל מקרה כדאי לקחת תוספים (זוכרים? כמו ברכב) שיעזרו למסנן (לכבד) להתנקות. אמבטיות שמש – סביב 15 דקות ביום תלוי בשעה ותלוי בגוון העור. השמש טובה כמו שהיא טובה לצמחים וחיות בר. היא מחטה, היא מאפשרת ספיגה של ויטמין די והיא מחזקת את העיניים. ויטמין די נקשר בהמון מחקרים למצב הרוח, לחוזק העצמות (עוזר בספיגת סידן) ולפעילות טובה של המערכת החיסונית. כלורופיל – (הדם של הצמחים), עוזר לניקוי הדם והכבד מרעלים ובמעיים הוא הופך לצורה מסוימת של ברזל. אנטי אוקסידנטים – נוגדי חימצון לסילוק רדיקלים חופשיים. כגון ויטמין סי, כורכום, חמוציות, אוכמניות ועוד הרבה. תזונה תאכלו ותיהנו. תאכלו 3 ארוחות, תאכלו 6 ארוחות (קטנות) ביום העיקר שתאכלו בנחת. תקדישו לזמן האכילה שקט, מרחב ומוחלטות. לא תוך כדי צפייה במסכים, קריאת עיתון או ספר ולא תוך כדי עירוב רגשות כמו שקורה לרוב בשיחות. אפשרו מרווח של לפחות 4 שעות בין הארוחות. לא לשתות חצי שעה לפני האוכל (אתם עלולים לשטוף את מיצי העיכול שהופרשו בקיבה. מיצים שמופרשים מרגע שאנו חושבים על הארוחה) ולא לשתות עד שעה ואפילו שעתיים אחרי האוכל (מפריע לפעולת העיכול. מדלל את חומצות העיכול). אם אתם לא מקפידים על הרגלי תזונה, תשפרו מה שאפשר ותדאגו להכניס תוספים. פרוביוטיקה – חיידקי מעיים שעוזרים, כחלק מהפעילות האנזימתית במערכת העיכול, לפרק ולספוג את המזון. B קומפלקס – לחיזוק הדם, לאיכות הדם ותמיכה במערכת העצבים. אומגה 3 – חומצות שומן שמנקות כולסטרול רע והכי חשוב מזינות את המוח (המחשב המרכזי) לביצועים גבוהים (אחסנה ושליפת זיכרון, ריכוז וערנות). קו אנזים Q10 – משמש גם כנוגד חימצון וגם כשומר על פעילות לב (המנוע) בצורה המיטבית. סיבים תזונתיים – אם יש עצירות. אוורפלקס – אם יש בעיות חיצוניות במפרקים. כונדרוויטין / גלוקוזמין – אם יש בעיות פנימיות במפרקים. סידן – אם יש בעיות שלד, בעיות עיכול וכל אישה מעל גיל 35 סופר ספלמנטל – אם אתם מנהלים אורח חיים בריא וברצונכם לתמוך ולתחזק את המערכת באופן כללי. לסיכום גוף האדם הוא מכונה שלא תאמן. בניגוד לכלי רכב, למרבה המזל, גופנו יכול לתקן את עצמו ולכן אף פעם לא מאוחר לעצור ולחזור למסלול הנכון. עלינו לספק לגופנו הגשמי את החומרים המזינים והאיכותיים ביותר (במסגרת המגבלות הקיימות). שהרי אנחנו, אני, אתה ואת עשויים ממה שכולנו אוכלים ונושמים. מאמר זה אינו תחליף לייעוץ מקצועי.
07 May, 2019
אנדומטריוזיס זו המצאות של תאי רירית רחם מחוץ לרחם בדר"כ בחלל הבטן ובמקרים נדירים גם באזור החזה. איך זה קורה? אנדומטריום הינו תאי רירית רחם שמשגשגת כל מחזור חדש החל מהשלב הלוטאלי – שלב שבו הגופיף הצהוב, שנותר מהזקיק שפלט את הביצית החדשה, מפריש פרוגסטרון וזה בתורו גורם לתאי הרחם לשגשג עד לעובי של כ 1 ס"מ כהכנה לקראת הביצית המופרית שתוכל להשתרש ברחם. לאחר 14 ימים לערך, כאשר אין הפריה, הגופיף הצהוב מתפרק, הפרשת הורמון הפרוגסטרון מופסקת והרירית מתחילה להתפרק ולקרוס החוצה, דבר המתבטא בהופעת הדמם בווסת של תחילת המחזור החדש. כאשר יש בעיה בזרימת הצ'י (האנרגיה) ובמקום שהרירית תגלוש החוצה ע"י כוח המשיכה וע"י התכווצויות של הרחם עלולים תאי הרחם המתפרקים לעלות דרך החצוצרות ולהגיע אל חלל הבטן ולהשתרש שם. תופעה זו קרויה אנדומטריוזיס. לרוב, תאים אלו משתרשים באזור השחלות ומפריעים לפוריות ובמעט המקרים תאים אלו יכולים להשתרש אף באזור החזה, המעיים ואפילו בתוך שלפוחית השתן. ישנם מקרים שבהם נצפו תאים דומים בגברים והסברה הרפואית היא שכנראה שתאי גזע מהתקופה העוברית התפתחו תחת תנאים הורמונליים מסוימים לכדי תאי רחם במקומות שונים בגוף. לא משנה היכן ישתרשו תאי האנדומטריום, הם יתנהגו כמו תאי רירית ויגיבו לתשדורות הורמונליות בהתאם. ובזמן מסוים במחזור החודשי ידממו ומאחר ואין לדם נתיב ניקוז הדבר יגרום לדלקת מקומית, צלקות באזור האיבר הנגוע והידבקויות ריקמתיות ולכן מחייבות מעקב מתמיד. מה הם התסמינים? כאבי גב קשים לפני ובזמן הווסת ווסת עם דימום מוגבר כאבים בבטן ובאגן עקב התכווצויות לפני ובמהלך הווסת בחילות והקאות בזמן הווסת כאב בקיום יחסי מין דימום מפי הטבעת בזמן הווסת אי פריון מה עושים? מבחינת הרפואה הקונבנציונלית – טיפול הורמונלי, ניתוח לפרוסקופי. מבחינת הרפואה הסינית דיקור הוא כלי יעיל ויכול להיות כמשלים או בלעדי לטיפול בתופעה זו. הדיקור בא לאזן את התפקוד של הכבד שאחראי ברמה האנרגטית לזרימה הרמונית של צ'י ודם וכמו כן איזון הכליות בהוריית התנועה הנכונה של המחזור החודשי על הורמוניו השונים ואיזונם. כמו שיש נשים שיש להן אנדומטריוזיס ואינן סובלות מתסמינים, ישנן נשים שאין להן אנדומטריוזיס ובכל זאת סובלות מתופעות דומות. כך שהסימפטומים לא נובעים באופן ישיר מהאנדומטריוזיס אלא מהיתקעות של צ'י ודם ועודף חום בחלק התחתון. מעורבות רגשית/נפשית/רוחנית הרחם קשור ליסוד אדמה. האיבר שמשפיע עליו הוא מגן הלב ודרכו ניתן לחוש בדופק את איכויותיו השונות. זה כמו לשים אצבע בתוך אדמה לחה. היא לא אמורה להיות רטובה מדי או יבשה וקשה או טובענית. היא אמורה להכיל חיים בתוכה. היא צריכה להיות מוזנת בדם ולהזין חיים, לתמוך ולהיות בשביל חיים חדשים. הרחם מייצג את אימא אדמה והיכולת להכיל קודם כל את עצמנו בתוך הגוף, בקיום העצמי, מול היקום שמסביבנו. מגן הלב הוא כמו שומר הסף לכל מי שנכנס או יוצא מארמון הקיסר. ומסרים מהקיסר נשלחים על ידו אל הממלכה כולה. ולכן הרחם הוא הבסיס, כור ההיתוך של הממלכה כולה.
למאמרים נוספים
Share by: