תזונה


תזונה


By yashi brayev 04 Aug, 2019
יש להמנע: מוצרי חלב, חיטה ומוצריו, ירקות סולניים, פירות טרופיים, פירות הדר, קפאין, קטניות, פיצוחים, מזון מטוגן, חריף, אלכוהול, שוקולד, ממתיקים מלאכותיים וביצים. יש להגביל, ככל שניתן, את צריכת הפחמימות הפשוטות, השומן מהחי ומוצרי בשר הבקר, המכילים חומצה ארכידונית (המהווה חומר גלם לייצור גורם דלקתי פרוסטגלנדין, הגורם להחרפת הדלקת). יש להקפיד על תזונה דלת-היסטמינים (המעוררים את התגובה האלרגית) כגון שמרים, גבינות, נקניקים משומרים, כרוב כבוש ואלכוהול. מוצרים אלו מכילים חומרים המגרים את הרירית ומחריפים את הדלקתיות. אז מה כן אוכלים? חשוב להבין שהתפריט המוגבל הזה הוא לתקופת ההתקף האקוטי. בהדרגה אפשר להוסיף ירקות חיים ומעבר הדרגתי לחלבון מן החי אם רוצים. ירקות – ירקות מבושלים – כל הירקות ובמיוחד הכתומים חוץ מהסולניים (עגבניות, פלפלים, תפו"א, חצילים). דגנים – אורז, קינואה, אמרנט, גריסי פנינה, כוסמת. לחם – כוסמין, שיפון. פירות – תפוחים, אגסים, תותים כמות מועטת של עדשים, אפונה וחומוס ו/או טחינה. כל ערב לאכול רק מרקים שמורכבים מהרשימה. תוספי תזונה שעוזרים מחקרית אומגה 3 – מכילים EPA ו- DHA שמגבירים את ייצור החומרים נוגדי הדלקת בגוף האדם. ויטמין סי – נוגד חימצון (אנטיאוקסידנט) שמטפל ברדיקלים חופשיים שגורמים ונוזרים מתוך הדלקתיות. ויטמין די – תמיכה למערכת החיסונית פרוביוטיקה – לשיקום הרירית של המעיים אבץ - תמיכה למערכת החיסונית (במחקרים התגלו רמות נמוכות של אבץ בסובלים מדלקתיות. גלוקוזמין או אלוורה – חומרים שעוזרים בשיקום והגנה על רירית מערכת העיכול. בי 12 (מתחת ללשון) – מאחר והדלקתיות היא בחלק האחרון של המעיים יכולה להיות בעיית ספיגה של ויטמין זה באוכל ולכן יש לקחתו כתוסף. *הדף הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
By yashi brayev 23 Jul, 2019
צריכה מוגברת של מזונות ירוקים: שומר, ארטישוק, שעועית ירוקה, ברוקולי, קישואים, כרוב, תרד, עלים ירוקים, נבטים, סלרי. קטניות: בעיקר מאש ועדשים ירוקות. פירות: תפוחי עץ ירוקים כל יום, מלון, שזיפים דגנים מלאים להמעיט בביצים, בבשר ועוף ולאכול יותר דגים (המצוינים למטה) לתבל סלטים בלימון ומעט חומץ תפוחים. תבלינים: כורכום, שומר, עשב לימון, מליסה (בחליטות). עדיפות לירקות/ פירות אורגנים.( אם לא, להימנע מתותים, ענבים וכל שאר המרוססים מאוד). לא לאכול: קפאין( אפשר להחליף במשקה עולש), אלכוהול, שוקולד, מוגזים, כל מה שעשיר בחומרי הדברה, מזון תעשייתי, מטוגן, בשר שמן, שמנים מעובדים, פיצוחים, סוכרים לבנים, קמחים לבנים, חריף או מתובל מדי, חצילים, תפוחי אדמה שהפכו ירוקים, עגבניות ירוקות, עישון פסיבי. אחת הדרכים הטובות להתנקות מרעלים, היא פעילות גופנית והזעה. פעילות אירובית, בעוצמות נמוכות- הליכה, ריצה קלה, שחייה ואופניים. כדאי לפחות חצי שעה כל אימון 2-3 פעמים בשבוע. מומלצות מאוד אומנויות הלחימה, כדי לפרוק מתחים ואגרסיות. תוספים: מיץ נבט חיטה, כלורופיל, ויטמיני A,C,E,D, , תמצית זרעי ענבים, סלניום סיבים תזונתיים – עוזרים בקשירה של הש
By yashi brayev 22 Jul, 2019
הקיבה שייכת ליסוד האדמה. איך מתבצעת פעולת העיכול? הקיבה מקבלת את המזון, לשה אותו, מרקיבה ומפרקת אותו לגורמים ע"י מיצי ואנזימי העיכול עד לקבלת עיסה נוזלית ומשחררת אותם להמשך צינור העיכול לשם פירוק משני וספיגה. כל התהליך נעשה ע"י אנרגיית הקיבה ששומרת על הרירית של עצמה שלא תיפגע בכור ההיתוך. איך כדאי לאכול? תהליך העיכול מתחיל כבר בחלל הפה ומצריך לעיסה יסודית של המזון טרם הורדתו לקיבה. באנרגטיקה הסינית ממליצים לפנות זמן שקט ורגוע ללא הפרעות מחשבתיות או ויזואליות כגון טלוויזיה או רדיו וכן ללא קריאת חומר העלול לגרום למתח פנימי. מבחינה פיזיולוגית כאשר יש מתחים, מופרשים הורמוני סטרס אשר מפריעים לזרימת הדם במערכת העיכול. צריך לאכול בישיבה ובכמויות סדורות. הרמב"ם ממליץ לאכול רק כשרעבים ולסיים כשעדיין קצת רעבים. מה עושים אחרי האוכל? מומלץ ללכת 100 צעדים אטיים כדי להזרים את הדם ופעולת העיכול מתחזקת. איך נפגעת הקיבה? כאשר אוכלים בחטף, תוך כדי עבודה או תוך כדי הפרעות מנטליות או רגשיות וכאשר המזון לא מתאים ויוצר חוסר איזון ביחסים של חומציות מול בסיסיות, מופר האיזון ורירית הקיבה עלולה להיפגע דבר אשר גורם להפרעות עיכול קשות. מה הסימפטומים? עייפות במיוחד בין השעות 7:00-9:00, כאבים אפיגסטריים לפני האוכל (פגיעה ברירית הקיבה), כאבים לאחר האוכל (פגיעה ברירית התריסריון), צרבות, בחילות, עלייה של מזון כלפי מעלה, ריפלוקס (החלשות של הסוגר בצינור הושת), הופעת חיידק הליקובקטר פילוריס בקיבה. איך מטפלים? השיקום של הקיבה מוגדר ע"י הרפואה הסינית כקריטית והכרחית. לצד התזונה יש לקחת צמחי מרפא להרמון הקיבה ובניית הפלורה מחדש. שילוב של דיקור מאוד חיוני להצלחת התהליך. מה בתזונה? במהלך השבוע הראשון – # להוריד קפה בהדרגה עד לגמילה מלאה. ביום הראשון לשתות 2 כוסות ביום, ביום השלישי להוריד לקפה אחד ביום ולקראת היום השביעי הפסקה מוחלטת. # לא לאכול בלילה – ארוחה אחרונה 3 שעות לפני השינה # לאכול ברגיעה, ללעוס טוב, בישיבה עם גב זקוף ולא לחטוף בין הארוחות. # לא לשתות לפני הארוחה – לפחות 15 דקות ולא במהלך הארוחה. רק כשעה אחרי. # לא לאכול קר, גם טמפ' חדר זה קר. # עדיף לאכול 5 ארוחות קטנות מאשר ארוחות גדולות, כבדות. במהלך השבוע השני – כל מה שבשבוע הראשון + להוריד בהדרגה עד כמה שאפשר – פחמימות ריקות – סוכר לבן, גם בשתייה, קמח לבן. מזונות חומציים – פרות הדר, עגבניות, פלפל שחור, הל, בהרט, קינמון, חריף, פיצוחים, מוצרי חלב פרה (במיוחד גבינות שמנות וצהובות). מזון מטוגן. שוקולד. מומלץ ירקות מבושלים (ללא עגבניות), קטניות בכלל ושעועית בפרט, חומוס ביתי, להשתדל להשתמש רק בשמן זית גם בבישול. פחמימות מורכבות – לחמים מלאים, פסטות מקמח מלא, שיבולת שועל – מנה אחת ביום קבוע ( אפשרי בצורת דייסה) סלט מיוחד – תפו"ע ירוק מגורד עם סלרי אמריקאי קצוץ, מעט אגוזי מלך לא קלויים קצוצים, שמן זית ולימון – טוב להרגעת קיבה וניקוי כבד. אורז בסמטי לבן מרקים בעיקר בערב חלבונים – עדיף גבינות עזים, ביצים (קשות), פשטידות עם ביצים, אפשר עוף ובשר מעט אבל לא מטוגן, קינואה. לסיכום מאוד חשוב מה אנחנו מכניסים לגופינו כי אחרי הכל מה שאנחנו אוכלים יוצר אותנו אך לא פחות חשובה הדרך. *הדף הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
By yashi brayev 22 Jul, 2019
ע"פ הפילוסופיה הבודהיסטית הגוף הפיזי הוא לא יותר מאשר תא זרע, ביצית והר של אוכל. כדי שגופנו יוכל לגדול ולהתפתח מעבר למפגש הראשוני של הביצית והזרע שיוצרים תא שלם, הגוף משתמש במזון שמכיל מינרלים, ויטמינים, חומצות אמינו וחומצות שומן כדי להתפתח ולגדול וליצור מערכת מורכבת על משימותיה השונות – הזנה, הגנה, חימום, וויסות, בקרה, התמרה, שינוע שלא לדבר על היכולות המנטליות והקוגניטיביות ועוד. עלינו להזין אותו במזון השואף לאיכותי ביותר. כדי שיהיה קל לעיכול, כדי שיכיל כל מה שהגוף צריך וגם כדי שיהיה ערב לחך. מאחר ועל טעם וריח אי אפשר להתווכח ותפריט צריך להיות מותאם אישית, צרפתי תפריט שמכיל פחות או יותר את מה שבאופן כללי יכול להתאים לכולם וכמובן שאם יש משהו שידוע כמכביד אז להמנע בוקר :  גרנולה עם חלב עזים, או עם יוגורט עיזים.  דייסת שיבולת שועל  פרוסה מלחם שיפון עם דבש וטחינה / שקדייה  יוגורט עם פרות חתוכים, טריים ויבשים + אגוזי מלך, שקדים, אגוזי לוז.  סלט ירוקים + אגוזים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת (לא קלוי) + גבינת עיזים. צהריים :  אורז עם ירקות כתומים + סלט עדשים אורז מלא עם חומוסים וסלט ירקות  קינואה עם בטטה וכרוב מאודה קלות / ברוקולי / כרובית / קולורבי.  תפו"א אפויים בתנור בשמן זית + אפונה ירוקה +דג אפוי.  אטריות אורז עם ירקות טופו ואגוזים (מוקפץ).  אורז לבן (מנה קטנה) + דג ברוטב עגבניות ופלפלים +סלט ירוק.  סלט קינואה, אגוזים, פירות יבשים, ירק.  סלט תפו"א (תפו"א מבושלים, שמן זית, גבינת עיזים מלוחה, המון פטרוזיליה, לימון).  שקשוקה מכל מיני ירקות + לחם שיפון + סלט. ערב:  מרק ירקות עם גריסים / שיבולת שועל / עדשים או שאר קטניות  ירקות מוקפצים עם טופו  טוסט מגבינת עיזים ושמן זית  תפו"ע אפוי עם אגוזים, שקדים ודבש במצבים של לחץ דם גבוה – להוריד מלח. יש לצרוך יותר מוצרי סויה (מקור עשיר בסטרולים צמחיים) המסיעים להורדת ל"ד. בנוסף תוספי תזונה של מגנזיום וסידן לתקינות טונוס שרירי העורקים במצבים של כולסטרול גבוה – לצרוך בכל יום מנה אחת של שיבולת שועל, 50 גרם סויה (כוס חלב סויה), 35 גרם שקדים (חופן). בנוסף תוספי תזונה של אומגה 3 (שמן דגים איכותי או שמן המופק ממרווה), B קומפלקס ובעיקר ניאצין (B3 מעלה את הכולסטרול הטוב בין 20%-35%). במצבים של כבד שומני יש לעבור לתפריט ניקוי כבד למשך 7 ימים. * מסמך זה הינו בגדר המלצה בלבד ואינו תחליף לייעוץ מקצועי.
27 Jun, 2019
נושא התזונה הוא נושא מורכב מאוד. מה שטוב לאחד עלול להזיק לאחר ולכן קשה וכמעט בלתי אפשרי ליצור תפריט תזונה שיכול להתאים לכולם. התפתחות עוברית כדי לפשט את תהליך היווצרות מערכת העיכול, ניתן לדמיין את הבלסטולה (צבר תאי גזע בצורת דיסק), הופכת לגסטרולה (מתקפלת לצורה של גליל) שבו פתח אחד של הצינור מתפתח לפה ופתח שני לפי הטבעת. כבר משלב זה ניתן להבין את עצמתו של צינור העיכול. הדבר דומה לבניית בית כשמרכזו הוא המטבח. תפקידי המערכת המזון עובר תהליך פירוק ראשוני בפה. השיניים מפרקות פירוק גס ונעזרות ברוק המופרש מבלוטות שונות שמכילות אנזימים לפירוק של פחממות בעיקר. בהמשך המזון נבלע ועובר לקיבה דרך הוושט, שם הקיבה, בתנועות פריסטלטיות, לשה את המזון ונעזרת באנזימי עיכול שונים עד לרמה מולקולרית לשם ספיגתו אל הדם. כבר בפה האנזימים ברוק מפרקים את הסוכר שנספג דרך הרירית בפה ישירות לזרם הדם. לדוגמא אדם עם היפוגליקמיה (תת סוכר בדם) שחש עייפות ואיבוד הכרה, ברגע שהוא ישים קוביית סוכר בפה, הוא ישוב להכרה. האיבר המרכזי הסינים תיארו את מערכת העיכול בשם הכולל "קיבה". כמו קור היתוך שמשתמש באנרגיית אש ומשפיעה על כל צינור העיכול. הכיוון האנרגטי של הקיבה הוא כלפי מטה ולמעשה הכוח הזה הוא כל כך חזק שגם אם נעמוד עמידת ראש ונבלע מים או מזון הוא יגיע לקיבה תוך כדי התגברות על כוח המשיכה. לכן תופעות של ריפלוקס (עלייה של מזון מהקיבה לפה) או צרבות, בחילות, אפטות בפה, הרפס של הפה והשפתיים מעידות על צ'י מורד של הקיבה (כיוון האנרגיה מתהפך ועולה כלפי מעלה). שיקום קיבה איברים נוספים רק לאחר שהמזון מתפרק לרמה נוזלית הוא יכול לעבור לתריסריון ומשם למעי הדק לספיגתו ישירות לזרם הדם דרך וריד השער. וריד זה נכנס לכבד כדי לעבור בקרת איכות לחומרי ההזנה ורק לאחר בקרה זו חומרי ההזנה עוברים למערכת הזרימה (מערכת הלב והדם) ומשם לכל תאי הגוף. אפשר ללמוד מכך שיש עומס על הכבד כאשר אנו נחשפים לרעלים או למזון שנספג ועבר פירוק חלקי כתוצאה מחוסר איזון ב"קיבה". הזנה רגשית בדומה לאוכל גם רגשות מתעכלים במערכת העיכול. יתרה מכך, מחשבות מתעכלות בקיבה. כלומר כל מחשבה שחוזרת על עצמה עלולה להוביל למהורהות ולדאגה. רגשות אלו מעמיסים על מערכת העיכול וליצור חוסר איזון המתבטא בעודף או חוסר הפרשת מיצי עיכול ובהמשך למחלה.
07 May, 2019
או במילים אחרות - כיצד נאט את הזיקנה. על פי הפילוסופיה של הרפואה הסינית יש לאדם שלושה אוצרות: ג'ינג | צ'י | shen ה"ג'ינג" - הוא התמצית החייתית, הבהמית, הארצית שאנו מקבלים בתורשה מהורינו. חצי מהאבא וחצי מהאימא. זהו התפקוד הגנטי שעובר בתורשה. היכולות ההישרדותיות, האינסטינקטים, השומר עלינו והמניע אותנו מתוך חוק הטבע הבסיסי ביותר – הפחד. ה"צ'י" - זה הדבר שהוא הכי קרוב למה שאנחנו מכירים כאנרגיה. אנרגיה שמכילה בתוכה רטט שמהדהד בכל דבר. דואליות הפרשי הפוטנציאל של הין והיאנג. זהו החומר שאין לו כל יסוד והוא נמצא ביסודם של כל התופעות. ה"שן" - הוא האוצר היחיד הייחודי לאדם. בעוד שג'ינג רקום בתוך כל החי מהווירוס הקטן ביותר ועד לאדם, הצ'י נמצא (ע"פ הסינים בתוך 10000 הדברים) בבסיס כל התופעות – חי, צומח ודומם. השן מאפשר את יכולתנו האנושית. היכולת המנטלית לחשוב, לדבר, לתכנן, להתחבר לחלקים הגבוהים שלנו ולהיות ביצירתיות דרך הכלים הבסיסיים שיש לאנושיות : מצפון, אינטואיציה ויצירתיות. השן הוא מה שאנו מכנים הנשמה. מאמר זה ידון בהרחבה באוצר הראשון וכיצד יש באפשרותנו לתחזק ולשמר אותו. הג'ינג הוא כמו מצבר שיש ברכבנו וכמו האלטרנטור שמזין את המצבר ומטעין אותו תוך כדי נסיעה, אחרת המצבר יגמר והרכב לא יוכל לייצר חשמל, לא יהיה ניצוץ במנוע והרכב יידום, כך גם בגופנו. הג'ינג מאוחסן בכליות ומה שמזין ומטעין אותו אלו שתי מערכות: מערכת הנשימה – הריאות המתמירות צ'י מהאוויר שאנו נושמים. מערכת העיכול – הקיבה (מכלול של איברים כולל את הקיבה עצמה) שמתמירה מהאוכל שאנו אוכלים צ'י מזין. שני סוגי הצ'י יוצרים צ'י חדש שהגוף משתמש ליצירה של דם. נוזל החיים. גם רכבנו אוכל ונושם. הוא מוזן בדלק ואוויר נכנס דרך סרעפת היניקה. על מנת שהרכב לא יגמגם ויקרטע עלינו לדאוג לאספקת חומרים איכותיים כלומר דלק מתאים ואויר נקי ולכן יש מסננים ברכב שאוספים וקולטים את העכור ומספקים את הטהור. גם את גופינו עלינו להזין באיכויות גבוהות. האוויר שאנו נושמים צריך להיות בשאיפה לאוויר הרים צלול. המזון צריך להיות מלא בערכים תזונתיים מכל אבות המזון ובשאיפה לאורגני: פחמימה – דגנים מלאים (לחם ופסטות מקמח מלא, שיבולת שועל וכדומה)חלבון – בשרי (בקר, עוף, דגים). צמחוני (קטניות, קינואה, סויה, וחלבון צמחי (סייטן, טופו וכדומה) שומן – אגוזים, שקדים, גרעיני חמניות, גרעיני דלעת, שמן פשתן, שמן דגים. לצרוך שמנים בכבישה קרה, כתית – כמו למשל שמן זית מזון באיכות גבוהה כלומר ללא כימיקלים, חומרי הדברה, הורמונים, תיעוש, הנדסה גנטית, צבעים, חומרי שימור, מגבשים, מתחלבים ועוד מרעין בישין. אחרת גופינו יצבור רעלים שיגרמו לגודש בכבד שמעל 100 תפקידים יש לו במערכת ואחד מהם זה להיות הסנן שלנו. גודש שמוביל לדילול הג'ינג. גודש שיכול להוביל למטבוליזם לקוי : שומנים בדם. לחץ דם גבוה. בעיות שלד. נכון. אנחנו חיים בלחץ קבוע. קמים בבוקר, מעירים את הילדים, מורחים להם מה שיש בלחמניות ובועטים בהם החוצה עם נשיקה וברכת יום מקסים, רק שלא יפספסו את ההסעה, נכנסים לאוטו וממהרים לפקק של העשייה הבלתי פוסקת. לא פלא שגופנו אט אט קורס. ובכדי להתגבר על התסמינים של חוסר האיזון המצאנו את התרופות שוברות הקופה וה"מצילות חיים". תרופות ל : שומנים בדם. לחץ דם גבוה. והדובדבן : תרופות לבעיות שלד. החל בנוגדי דלקת וכלה בתרופות לאוסטאופורוזיס. התרופות האלה שוברות קופה בגלל שהן מגלגלות עשרות מיליארדים בשנה בגלל כמות הצרכנים. לרוב, בלקיחת התרופות מוספים תרופות נוספות לטיפול בתופעות הלוואי של הראשונות. ואם שמתם לב אז מפעם לפעם "יורדים" המדדים הנורמליים בבדיקות הדם ואולי בכדי להכניס עוד נצרכים למעגל הצרכנים (אולי! חומר למחשבה…). עכשיו תעצרו! קחו נשימה עמוקה, תרגעו ושימו את התרחישים המפחידים בצד וקבלו את המדריך למילוי הג'ינג. נשימה נשמו, נשמו לרווחה, נשמו וחישבו על כל התהליך של הנשימה. זה לא רק אוויר נכנס ואוויר יוצא. זה אוויר נכנס, עובר תהליך של קליטה והתמרה של אנרגיה, של צ'י ואז האוויר יוצא כשהוא עכור מכל הרעלים. נסו להיות מודעים לתהליך, למה שקורה בפנים. אם אתם מעשנים נסו להוריד עד כמה שאפשר בכמות הסיגריות. מניסיון אני יודע שכמות הסיגריות שאנו נהנים מהם לא עולה על 4 וכל השאר זה סתם הרגל שאנו לא כל כך נהנים ממנו למעט אולי במפגשים חברתיים. אבל כמה כאלה יש??? עסקו בפעילות ספורט. זה טוב ללב, למערכת זרימת הדם, יאיץ פינוי רעלים ובכלל. בכל מקרה כדאי לקחת תוספים (זוכרים? כמו ברכב) שיעזרו למסנן (לכבד) להתנקות. אמבטיות שמש – סביב 15 דקות ביום תלוי בשעה ותלוי בגוון העור. השמש טובה כמו שהיא טובה לצמחים וחיות בר. היא מחטה, היא מאפשרת ספיגה של ויטמין די והיא מחזקת את העיניים. ויטמין די נקשר בהמון מחקרים למצב הרוח, לחוזק העצמות (עוזר בספיגת סידן) ולפעילות טובה של המערכת החיסונית. כלורופיל – (הדם של הצמחים), עוזר לניקוי הדם והכבד מרעלים ובמעיים הוא הופך לצורה מסוימת של ברזל. אנטי אוקסידנטים – נוגדי חימצון לסילוק רדיקלים חופשיים. כגון ויטמין סי, כורכום, חמוציות, אוכמניות ועוד הרבה. תזונה תאכלו ותיהנו. תאכלו 3 ארוחות, תאכלו 6 ארוחות (קטנות) ביום העיקר שתאכלו בנחת. תקדישו לזמן האכילה שקט, מרחב ומוחלטות. לא תוך כדי צפייה במסכים, קריאת עיתון או ספר ולא תוך כדי עירוב רגשות כמו שקורה לרוב בשיחות. אפשרו מרווח של לפחות 4 שעות בין הארוחות. לא לשתות חצי שעה לפני האוכל (אתם עלולים לשטוף את מיצי העיכול שהופרשו בקיבה. מיצים שמופרשים מרגע שאנו חושבים על הארוחה) ולא לשתות עד שעה ואפילו שעתיים אחרי האוכל (מפריע לפעולת העיכול. מדלל את חומצות העיכול). אם אתם לא מקפידים על הרגלי תזונה, תשפרו מה שאפשר ותדאגו להכניס תוספים. פרוביוטיקה – חיידקי מעיים שעוזרים, כחלק מהפעילות האנזימתית במערכת העיכול, לפרק ולספוג את המזון. B קומפלקס – לחיזוק הדם, לאיכות הדם ותמיכה במערכת העצבים. אומגה 3 – חומצות שומן שמנקות כולסטרול רע והכי חשוב מזינות את המוח (המחשב המרכזי) לביצועים גבוהים (אחסנה ושליפת זיכרון, ריכוז וערנות). קו אנזים Q10 – משמש גם כנוגד חימצון וגם כשומר על פעילות לב (המנוע) בצורה המיטבית. סיבים תזונתיים – אם יש עצירות. אוורפלקס – אם יש בעיות חיצוניות במפרקים. כונדרוויטין / גלוקוזמין – אם יש בעיות פנימיות במפרקים. סידן – אם יש בעיות שלד, בעיות עיכול וכל אישה מעל גיל 35 סופר ספלמנטל – אם אתם מנהלים אורח חיים בריא וברצונכם לתמוך ולתחזק את המערכת באופן כללי. לסיכום גוף האדם הוא מכונה שלא תאמן. בניגוד לכלי רכב, למרבה המזל, גופנו יכול לתקן את עצמו ולכן אף פעם לא מאוחר לעצור ולחזור למסלול הנכון. עלינו לספק לגופנו הגשמי את החומרים המזינים והאיכותיים ביותר (במסגרת המגבלות הקיימות). שהרי אנחנו, אני, אתה ואת עשויים ממה שכולנו אוכלים ונושמים. מאמר זה אינו תחליף לייעוץ מקצועי.
Share by: